Onze werkwijze (tijdens corona) / zorgaanbod: – Huisartsenpraktijk Bron – van den Berg – Gorinchem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bron – van den Berg
Colvenierstraat 1e 4205 JN
Gorinchem

Onze werkwijze (tijdens corona) / zorgaanbod:

Zorgaanbod:

Het basisaanbod van onze praktijk bestaat uit de eerste opvang van alle gezondheidsklachten. Voor veelvoorkomende klachten bestaat het aanbod uit diagnose en behandeling. Bij minder voorkomende klachten verwijst onze praktijk door. Tijdens de avond-, nacht- en weekenddiensten kunnen onze patiënten terecht bij de huisartsenpost Gorinchem. De zorg door de huisartsenpost beperkt zich tot spoedeisende hulp. het basisaanbod van onze praktijk sluit volledig aan bij ‘aanbod huisartsgeneeskundige zorg (LHV, 2015)’.

Aanvullend zorgaanbod:

  • De praktijk neemt deel aan de ketenzorg DBC’s: diabetes mellitus, COPD, astma en CVRM.
  • Kleine chirurgische ingrepen worden in de praktijk zelf verricht.
  • Oogonderzoek met spleetlamp kan op de praktijk plaatsvinden.
  • De praktijk maakt gebruik van een ECG-apparaat voor het maken van hartfilmpjes.
  • Longfunctieonderzoek vindt in eigen beheer plaats.
  • De praktijk geeft reizigersadviezen aan haar eigen patiënten.
  • De praktijk neemt deel aan de module ‘Kwetsbare ouderen’.
  • De praktijk levert basis psychosociale zorg (praktijkondersteuner GGZ).

Veel nuttige informatie over veel voorkomende klachten kunt u vinden op www.thuisarts.nl

Onze werkwijze in tijden van corona:

In de praktijk ontvangen wij een populatie waarin zich zowel besmettelijke patiënten bevinden (met of zonder klachten) als bevattelijke personen (niet-immune personen doordat zij ongevaccineerd zijn of onvoldoende immuunrespons hebben na vaccinatie). Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren vragen wij u de 1,5 meter afstand nog te respecteren. Wij vragen u daarom ook om zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak te komen. Het aantal wachtende patiënten houden we beperkt tot drie.

Wij vragen u om alleen naar de praktijk te komen als u een afspraak heeft. Voor vragen of het bestellen van medicatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het maken van een afspraak kan via het patiëntenportaal of telefonisch.

Waar mogelijk maken wij gebruik van multimedia: telefoon, beeldbellen, e-consulten en foto’s.

Voor informatie over verklaringen omtrent het niet dragen van een mondkapje verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheidUw huisarts schrijft geen verklaring.

Als u klachten heeft die bij het Corona-virus zouden kunnen passen, willen wij u vragen om u eerst te laten testen en uw afspraak uit te stellen.

Heeft u vragen over het Coronavirus kijk dan op de website van het RIVM of bel het publieksinformatienummer van de overheid: 0800-1351.