Griepprik – Pneumokokkenvaccinatie – herhaalprik tegen corona – Huisartsenpraktijk Bron – van den Berg – Gorinchem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bron – van den Berg
Colvenierstraat 1e 4205 JN
Gorinchem

Terug naar overzicht

Griepprik – Pneumokokkenvaccinatie – herhaalprik tegen corona

Griepprik en pneumokokkenvaccinatie

De griepprik is voor mensen van 60 jaar en ouder en volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. Patiënten die hiervoor in aanmerking komen ontvangen rond 28 september hiervoor een uitnodiging. De griep en pneumokokkenvaccinaties geven wij dit jaar op zaterdag 15 oktober tussen 08.30 – 14.00 uur.
Als u op 28 september nog geen uitnodiging ontvangen heeft en u deze wel verwacht had dan horen wij dat graag.

Herhaalprik tegen corona

Iedereen van 12 jaar en ouder krijgt naar verwachting vanaf de tweede helft van september de mogelijkheid om bij de GGD een herhaalprik tegen corona te halen.
Als eerste worden de mensen met een hoger medisch risico uitgenodigd. Dit is de groep die eerder dit jaar is uitgenodigd voor een herhaalprik en alle mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik. Wij verwachten dat u deze uitnodiging ook eind september krijgt.

Het kan geen kwaad om zowel de coronavaccinatie als de griepprik in korte tijd te krijgen. Er hoeft ook geen bepaalde tijd tussen de coronavaccinatie en de griepprik te zitten. U mag beide vaccinaties bijvoorbeeld ook tegelijkertijd of kort op elkaar halen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren.

Thuiswonende 60-plussers die niet in staat zijn om zelf naar een GGD-vaccinatielocatie te gaan, kunnen door hun huisarts worden aangemeld bij de GGD en zullen dan thuis worden gevaccineerd.
Voor de bewoners van zorginstellingen wordt de vaccinatie aangeboden in de instelling zelf, ook zij kunnen zich desgewenst laten prikken op een GGD-vaccinatielocatie.

Meer informatie kunt u vinden op:

RIVM

Rijksoverheid

Publicatiedatum: 30-08-2022