Corona – Huisartsenpraktijk Bron – van den Berg – Gorinchem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Bron – van den Berg
Colvenierstraat 1e 4205 JN
Gorinchem

Corona

Herhaalprik tegen corona / griepprik

De verwachting is dat het coronavirus in het najaar oplaait en de besmettingen zullen toenemen. De minister heeft naar aanleiding daarvan besloten om vanaf de tweede helft van september iedereen van 12 jaar en ouder een herhaalprik tegen corona aan te bieden.

Deze herhaalprik tegen corona kan worden gehaald vanaf 3 maanden na de laatste coronaprik, of  doorgemaakte besmetting. De herhaalprik is voor iedereen vanaf 12 jaar beschikbaar. Als eerste worden de mensen met een medisch risico. Dit is de groep die eerder dit jaar is uitgenodigd voor een herhaalprik en alle mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik. Wij verwachten dat u eind september een uitnodiging ontvangt voor de herhaalprik als u in deze doelgroep valt.

Het kan geen kwaad om zowel de coronavaccinatie als de griepprik in korte tijd te krijgen. Er hoeft ook geen bepaalde tijd tussen de coronavaccinatie en de griepprik te zitten. U mag beide vaccinaties bijvoorbeeld ook tegelijkertijd of kort op elkaar halen. Ons afweersysteem kan op meerdere vaccins tegelijk reageren.

Geef elkaar de ruimte

Wij vragen u om elkaar de ruimte te geven in de wachtkamer. 1,5 meter blijft een veilige afstand. Draag een mondmasker als het druk is in de wachtkamer, als de 1,5 meter afstand niet mogelijk is.

Overal drukker

De zorg is een samenhangend geheel. Wordt het drukker in de ziekenhuizen, dan heeft dat direct gevolg voor de huisartsenzorg, wijkverpleging, verpleeghuizen en omgekeerd. De vraag in de huisartsenzorg en de wijkverpleging neemt toe. Tegelijkertijd vallen veel zorgverleners uit door ziekte en quarantaine. Daardoor kan in de huisartsenzorg en de wijkverpleging de zorg soms helaas niet meer worden geboden zoals patiënten en cliënten dat gewend zijn.

Huisartsen en hun team, (wijk)verpleegkundigen en verzorgenden zetten alles op alles om de hoogstnoodzakelijk zorg goed te blijven verlenen. Dit kan soms alleen als we een deel van de normale zorg uitstellen, niet verlenen of minder intensief verlenen.

De situatie is niet makkelijk. Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Als dit niet gaat zoals u het graag ziet of u van ons gewend bent dan vragen wij uw begrip voor deze situatie.

Bewijs van vaccinatie

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website coronacheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijsoverheid. Belt u dan naar 0031 – 247 247 247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen. Stuurt u dan een bericht naar onze praktijk (bijvoorbeeld via het patiëntenportaal), geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl. Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen wij u dat toe via beveiligde e-mail of u kunt het bij ons op komen halen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Corona-vaccinatie keuzehulp

Het kan lastig zijn om een keuze te maken: wel of niet vaccineren. Heb je vragen of twijfel je? Het helpt om te bedenken wat voor jou belangrijke redenen zijn om wel of niet te vaccineren. Kijk ook wat anderen belangrijk vinden in hun keuze.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.